Uitkijkend naar mijn eerste sieradencollectie presentatie

Marijke Mul· Collectie · 31/05/2020

Uitkijkend naar mijn eerste sieradencollectie presentatie

Jaar na jaar ontwikkel je jezelf. Bij mij werd in mijn schoolperiode al het zaadje geplant voor wat ik nu doe.

Veel collega's van mij herkennen dat waarschijnlijk; je bent opgeleid tot zelfstandig goudsmid en dus wil je een eigen sieradencollectie opzetten... Dat mensen jouw naam en jouw collectie uiteindelijk kennen en deze graag dragen. De één laat zich inspireren door de natuur, de ander door architectuur. Maar ik had aan het begin echt geen flauw idee wat mij inspireerde. 

Ik kom uit een ondernemersgezin. In loondienst had ik het snel gezien en bij aanbiedingen voor werk dacht ik alleen maar: 'als zij denken dat ik dat kan, dan kan ik het ook voor mijzelf!' Waarom ik dat dacht? Of waar dat toe zou leiden? Ook daar had ik nog geen idee van.

Met de jaren groeide ik en werd ik steeds meer vooruitstrevend binnen mijn vakgebied. Soms ga je, wanneer je op die manier je nek uitsteekt, vreselijk onderuit en moet je weer opstaan en opnieuw beginnen. Dat is de enige manier en, als je iets wilt bereiken en liefde voor je vak hebt, ook het enige wat je kunt doen.

Dan komt er een moment dat je beseft dat je soms ook naar anderen moet luisteren. En alleen luisteren is niet zo lastig, echt horen wat ze je vertellen, is nog veel belangrijker! En er daarna natuurlijk ook nog iets mee doen... Tegen jezelf aanlopen en weg willen rennen, omdat het je nu toch echt begint te benauwen. Maar ook dan doorzetten en samen met je team, met super gemotiveerde mensen, uiteindelijk met trots een collectie presenteren. Een collectie die gezien mag worden. 

Anderzijds bekruipt me soms het gevoel er nooit helemaal klaar voor te zijn. Een dergelijke collectie neerzetten is immers heel veel werk waarbij je aan ieder idee kunt blijven schaven, terwijl het "gewone" werk ook doorgaat. 

Gewoon is dat werk alleen niet. In de opdrachten voor particulieren blijf ik groeien als persoon en krijg ik zoveel energie en vreugde van mensen terug. Anderzijds doen opdrachten me ook stilstaan bij de fragiliteit van het leven. Soms ben ik sprakeloos als ik terug denk aan de bijzondere en vaak ook verdrietige verhalen die ik van mensen te horen krijg. Dan ben ik dankbaar dat ik een luisterend oor mag bieden, mensen kan en mag adviseren in hun persoonlijke verwerking en groei en dit kan vertalen naar een zeer persoonlijk sieraad. 

De verhalen van anderen maken mij bewust van mijn eigen geluk in grote en kleine dingen, zoals een Zonsopgang in de vroege ochtend, opgaan in de maat van goede muziek als een Danser en het gevoel van ultieme Verwikkeling met mensen die ik liefheb. Gevoelens die iedereen herkent, maar heel persoonlijk zijn. Blijkbaar was deze inspiratie iets waar ik naartoe moest groeien met de huidige Collectie 1.0 als resultaat.

Ik weet zeker dat de sieraden uit deze en komende collecties veel voor mensen kunnen en mogen betekenen. Zo hoop ik een nog veel groter publiek te bereiken dat ik kan helpen bij het vieren en verwerken van de belangrijkste momenten in hun leven. 

Collectie 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum... Lees meer

het leven 04/02/2020

Mijn interpretatie van emoties

Wij kennen waarschijnlijk allemaal het doorvertel spelletje wel. Eén iemand begint met een... Lees meer

geboorte kind 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag van 13.00 - 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Daarnaast kunt u ons een email sturen of online een videocall met 1 van ons inplannen via de volgende link: https://bit.ly/2OefAdC

Plan een videocall

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.