22 jaar Ondernemen | en nu tijdens Corona

Marijke Mul· · 01/05/2020

22 jaar Ondernemen | en nu tijdens Corona

22 jaar zelfstandig!! 🥂

Mooi moment om jullie mee te nemen in waar ik op dit moment mee bezig ben.

Het is een bijzondere tijd. Een tijd die ik nooit eerder heb meegemaakt. En velen met mij. Vanwege Corona heeft de regering aangegeven zoveel mogelijk mensen thuis te laten blijven. Kom vooral niet naar het centrum om nieuwe dingen aan te schaffen en koop zo min mogelijk.

Je begrijpt dat dit voor een ondernemer heel lastig is, daar wij juist proberen zo veel mogelijk te laten zien wat wij verkopen en hier dan ook zoveel mogelijk van willen verkopen.

Als goudsmid ben ik altijd van mening geweest dat klanten komen als ze bij je passen. Dat ik dus ook niet erg mijn best hoef te doen om "echt te verkopen" maar wel moet laten weten wat ik te verkopen heb. Daar zit verschil in.

Gelukkig hebben mensen mij dan ook altijd weten te vinden en ieder jaar van de 22 was dat aantal klanten groeiend.

Ook nu zijn wij het jaar goed begonnen. De 1e 2 maanden, hadden wij maar liefst een omzetgroei van 140% en blijft de omzet van de afgelopen 2 maanden gelijk aan vorig jaar. Wel zien wij dat er de afgelopen maanden wat minder opdrachten binnen komen.

Is dit jammer?

Nou, ik kan je melden, het is schrikken, het is angstig en het is vooral heel lastig. De afgelopen maanden heb ik namelijk wel extra personeel aangenomen. Deze mensen zouden zorgen voor ruimte in het ondernemen. Maar nu zou je je kunnen afvragen of de personeelslasten niet te hoog worden voor de omzet die je draait.

Wij zijn in vergelijking tot veel andere bedrijven niet dicht gegaan, wel heb ik mensen op een andere manier aan het werk gezet. Ze zijn heel zelfstandig gaan werken en veel meer vanuit huis. Ik heb de tijd genomen om de plannen die al heel lang in mijn hoofd zitten uit te werken en dat ga ik weer met jullie (en de rest van de wereld) delen.

Wat gaan we doen?

1.
De winkel blijft open zoals altijd. U kunt hier binnenlopen voor uw reparaties aan sieraden en horloge of kijken welke mooie sieraden wij in de winkel hebben liggen. Sieraden met zorg uitgezocht en voor ieder wat wils.

De winkel is hoofdlocatie SIERAAD LATEN MAKEN van Marijke Mul

2.
MARIJKE MUL

De Collectie Marijke Mul is als brand neergezet en hierin gaan wij online en offline meer aandacht geven voor deze prachtige Levenslijn. Ieder sieraad staat voor een speciaal moment in het leven. Ik nodig je dan ook van harte uit een kijkje te nemen op mijn website

3.
SIERAAD LATEN MAKEN

Een sieraad te laten maken naar aanleiding van emotie. Deze website zal voor nóg meer verbinding zorgen dan hij al doet. Momenteel hebben we 2 locaties. Het hoofd atelier in Haarlem, een 2e locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel bij IJssel Juweliers. Hier ontvangen wij fysiek klanten om in gesprek te zijn over het vermaken en/of nieuw te vervaardigen van een sieraad. Ik ben in gesprek met een juwelier in Brabant, 1 in het midden van het land en 1 in Noord-Holland. Spannende en leuke ontwikkelingen. Zie: www.sieraadlatenmaken.nl

4.
GROEISMID

Een goudsmid werkt nog steeds veelal alleen. Ik heb een plan geschreven deze mensen mee te nemen in de groei van Sieraad Laten Maken. Zodat "wij/zij" goudsmeden veel meer kunnen gaan samenwerken. Dit zal echt gericht zijn om de ambachtslieden, waarin ik zeker ook samenwerkingen zoek met reeds bestaande opleidingen en goudsmeden die hierin willen participeren en mee organiseren. Website komt op een later moment.

5.
YOUTUBE

Iedere zondag zal ik om 11:00u een uitzending houden live stream via YouTube op mijn kanaal. www.youtube.com/user/marijkemul

Thema mensen en hun emotie.

Ook hier zal en wil ik graag verbinding leggen met collega's in het land Juweliers en Goudsmeden krijgen de mooiste verhalen te horen van mensen. Hoe mooi is het om dat met elkaar te delen. Te horen hoe mensen met verdriet omgaan. Hoe dankbaar je kunt zijn. Hoeveel je van je dier kunt houden en hoe je met gemis omgaat als hij/zij er niet meer is.

6.
KIJKE KIJKE KIJKE

Een online webshop voor de lokale winkelier die geen webshop heeft. Wij nemen in deze alles uit handen. Als ondernemer lever je foto's aan en vul je een informatie lijst in, waarvandaan wij dit op de webshop plaatsen. Het gehele verkoopproces begeleiden wij. Je hebt wel toegang tot de online marketing. Zie www.haarlem.kijkekijkekijke.nl

Wauw!

Als ik het zo opschrijf wordt het alleen nog maar meer écht ❤️

Nu gaat er nog tijd zitten in het praten, uitwerken, mijn mensen ieder in hun eigen kracht zetten, zodat alles verder kan groeien en het een gedragen concept gaat worden.

Ik leef enorm mee met de mensen die in deze tijd veel verlies hebben. Verlies zakelijk, en zeker verlies door ziekte en verdrietig overlijden. 💫

Voor mijzelf heb ik tijd gekregen te reflecteren en gedachten uit te kunnen werken. Ik weet zeker dat dit helpt om nóg meer kracht te geven en verbinding te geven. Vanuit het WIJ en niet vanuit IK.

Ook voor ons blijft het nog even spannend, hoe lang mensen in angst blijven zitten en voorzichtig blijven om de straat op te gaan. Mensen weer het leven gaan LEVEN, zoals bedoelt in mijn collectie Vier Het Leven! Want ondanks alle onzekerheid en afstand van elkaar leven we wel. Mijnsinziens doen we dat meer als we dat SAMEN kunnen doen. Geniet van de dingen om je heen, geniet van de mensen om je heen. Geef liefde aan elkaar, al is het op afstand. Wellicht een cadeau laten maken in de vorm van een sieraad? Juist om te laten zien dat je waardering voor elkaar hebt.

Ik kijk met dankbaarheid terug op de afgelopen 22 jaar.

Als jong meisje (21 jaar) begon ik aan een avontuur. Eerst vanuit een slaapkamer, later met een juwelierszaak en uiteindelijk nu alweer bijna 16 jaar in een atelier in de Gierstraat. Inmiddels is ook deze locatie te klein en ben ik aan alle kanten aan het zoeken naar de juiste locatie voor de toekomst. Ik zie uit naar de toekomst (met ook spanning) en hoop dat ik veel mensen kan helpen aan een nieuw sieraad waarbij ze hun gevoelens een plek kunnen geven, mijn collega's door ze te verbinden en de branche om de uitstraling te krijgen die zij verdient. En natuurlijk mijn inzet voor de prachtige stad Haarlem. Hier heb ik mijn hart verpacht. Ook voor deze ondernemers zet ik mij graag in!

Collectie 24/10/2020

Finale avond HOP | Haarlemse Ondernemers Prijs

Met trots kijkt Marijke terug op de finaleavond van de Haarlemse Ondernemers Prijs. Als... Lees meer

Collectie 31/05/2020

Uitkijkend naar mijn eerste sieradencollectie presentatie

Jaar na jaar ontwikkel je jezelf. Bij mij werd in mijn schoolperiode al het... Lees meer

Collectie 31/05/2020

Sieraden op een model

We moeten nog even geduld hebben tot het eindresultaat, maar we hebben het idee... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag van 13.00 - 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Daarnaast kunt u ons een email sturen of online een videocall met 1 van ons inplannen via de volgende link: https://bit.ly/2OefAdC

Plan een videocall

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.