Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Marijke Mul· geboorte kind · 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je gaat maken. ..

Dit kan betrekking hebben op het soort sieraad, zoals:

- een ring
- een hanger
- een armband
- een beeldje in huis (urn)

Waar wil je dit van gemaakt hebben:

- Goud, in de kleuren geel, wit of rood
- Zilver, met een bewerking mat of glans

Een draagbare herinnering

Bij as sieraden vind ik het van het grootste belang dat het sieraad bij je past. Een dierbare verliezen is een heftige gebeurtenis. Hierna hou je de herinnering over... Je herinnert je vast een speciaal moment, gevoel of karaktereigenschap van diegene, die je doet glimlachen. Dit kun je laten terugkomen in een as sieraad. Zo draag je deze mooie herinnering aan een dierbare, altijd met je mee. 

Bijzondere herdenkingsbroche

Op dit moment ben ik bezig een bijzondere en zeer persoonlijke broche te maken in de vorm van een vlinder. Degene voor wie ik dit mag maken vertelde dat er tijdens de uitvaart een witte vlinder met de kist mee vloog. Sindsdien verschijnt deze vlinder op allerlei momenten. 

De vorm van de vlinder krijgt een open karakter, met de vleugels iets in actieve stand. Zo lijkt het alsof de vlinder net gaat zitten of juist op wil opstijgen. In een vleugel van dit sieraad worden de melktanden van de overledene verwerkt. Een andere mogelijkheid zou zijn om hierin as te verwerken.

Mogelijkheden as sieraad

Een as sieraad kan in alle denkbare vormen worden gemaakt. De enige voorwaarde is dat er een soort bakje in kan worden gemaakt waarin het as wordt verwerkt. Aan de buitenkant hoeft het niet zichtbaar te zijn dat er as in het sieraad zit. Voor iedere bewonderaar draag je gewoon een ontzettend mooie ring, hanger, broche, armband of paar oorbellen. Alleen op momenten dat je dat zelf wil, kun je vertellen over het as en de achterliggende betekenis.

Sieraad vermaken tot as sieraad

Een sieraad vermaken tot as sieraad is ook mogelijk. Hiervoor gaan we een ruimte zoeken in de ring, armband of hanger, waar we op een fraaie wijze plaats hebben om het as te plaatsen. Ook dan kijken we naar de mogelijkheden ter verfraaiing van jouw sieraad. Dat het mooi en functioneel moet zijn staat voorop. Je wilt het immers altijd bij je dragen. Soms maken we gebruik van 'oud' goud om tot een nieuw ontwerp te komen, maar wel van materiaal dat een diepere betekenis draagt.

Neem contact op met Sieraad Laten Maken, het atelier van Marijke in Haarlem, voor alle mogelijkheden.

Collectie 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum... Lees meer

het leven 04/02/2020

Mijn interpretatie van emoties

Wij kennen waarschijnlijk allemaal het doorvertel spelletje wel. Eén iemand begint met een... Lees meer

ontwerp 26/01/2020

Creativiteit en ontwerp

Nieuw jaar nieuwe ideeën voor ontwerpen van sieraden. Ik welke context mag ik gaan... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Bent u geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Kijk online of plan uw bezoek. Of wilt u een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!

plan uw bezoek

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.