Verbouwing tijdens lockdown periode.

Marijke Mul· Collectie · 17/01/2021

Werkbank arriveert in de Gierstraat Haarlem Marijke Mul Sieraad Laten Maken

Als we dan toch dicht zijn als winkel, dan ook maar direct van de nood een deugd maken.

17 jaar is de winkel van Marijke Mul gevestigd in de Gierstraat in Haarlem. Een heel fijne en goed bereikbare locatie voor een exclusieve winkel als de winkel van Sieraad ontwerpster Marijke Mul. Marijke kocht het pand in 2003 van een hoedenmaakster. Dat was leuk voor de spiegel. Lekker passen en kijken welke hoed het mooiste stond. Alle hoeden werden met de hand gemaakt en ook veel werden speciaal in opdracht gemaakt.

Er is in de jaren weinig veranderd aan de Gierstraat 67. Er worden nog steeds versieringen voor hoofd en hals gemaakt, echter nu van exclusieve materialen. En de mooiste edelstenen. Ze zouden ook prachtig bij de hoeden staan.

In 2011 is de winkel aangepast en werd het atelier groter gemaakt. Dit heeft enorm veel gedaan voor het merk Marijke Mul. Er ontstond een mooi eigen label. Emoties werden uitgepluist en er werd een vorm gevonden voor allerlei momenten in een mensen leven. Momenten die gevierd of herinnerd mogen worden. De lijnen en momenten kregen namen. Zonsopgang, voor ieder nieuw begin. Verwikkeling voor de familiebanden en Horizon waaruit het oneindige blijkt. Alles bij elkaar gaat het om het vieren van het leven. Dat kan niet beter dan met een exclusief sieraad van Marijke Mul.

De ready to wear collectie verdiend een mooie uitstraling. Al een paar jaar staat Marijke te popelen om de collectie nóg meer gezicht te geven. En dan ineens in een verschikkelijk lastig jaar ontpopt het atelier op een externe plek en ontstaat er ruimte en tijd om de winkel geheel aan te pakken.

Zoals Marijke dikwijls zegt: Een winkel is net als een kind. Als ze klein zijn, moet je ze aan de hand meenemen. En langzaam worden ze groter en gaan ze steeds zelfstandiger lopen. Er zal altijd zorg zijn om je kind, zo ook met een winkel, maar het pakken van het moment is het meest belangrijk. Meld je aan voor de niewsbrief, wij zullen je continue op de hoogte houden van de ontwikkelingen en ondertussen gaan wij schilderen, behangen en de zelf ontworpen vitrines bestellen.

Wat is het toch leuk om interieurs te ontwerpen en te bouwen. Ik zou bijna voor een ander vak gaan kiezen ;-)

Collectie 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum... Lees meer

het leven 04/02/2020

Mijn interpretatie van emoties

Wij kennen waarschijnlijk allemaal het doorvertel spelletje wel. Eén iemand begint met een... Lees meer

geboorte kind 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Bent u geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Kijk online of plan uw bezoek. Of wilt u een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!

plan uw bezoek

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.