Edelsmid // Goudsmid

Marijke Mul· Goudsmid · 05/03/2020

Edelsmid // Goudsmid

Edelsmid of Goudsmid. Alles begint bij een ontwerp, waarna de vervaardiging van een sieraad en/of gebruiksvoorwerp start. Het woord edelsmid duidt het gebruik van de metalen aan. Waar een goudsmid veelal sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen vervaardigd in edele metalen, is de zilversmid gespecialiseerd in de vervaardiging van gebruiksvoorwerpen zoals: kandelaars, broodmanden, fruitschalen, koektrommels en theebussen. Vaak worden deze artikelen vervaardigd in zilver vanwege het gewicht en de bijbehorende prijs. De kennis en kunde om met andere edele metalen te werken heeft deze vakman zeker in huis..

Na jaren in het vak te zitten heb ik de naamgeving een beetje aangepast. Ik ben opgeleid goudsmid en juwelier. Mijn naam als goudsmid in plaats van edelsmid is een bewuste keuze. Ik wil laten zien dat ik mij heb gespecialiseerd in het maken van sieraden en dan vooral in de persoonlijke sieraden. Als edelsmid had ik niet het gevoel dit te kunnen doen. Door middel van mijn titel Juwelier kan ik mijn kennis in een ander onderdeel van het vak vertegenwoordigen. Heeft u vragen over gebruiksvoorwerpen, gravures, zettingen of antiquiteiten. Ik geef u graag een goed advies en kan u waarschijnlijk direct van dienst zijn.

Door een speciale dag te organiseren genaamd "het ambacht in beeld" neem ik u graag mee door meer te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een sieraad. Een sieraad is méér dan alleen mooi!!! Het heeft zeker uitstraling, vaak roept het emotie op, maar er is door een goudsmid, edelsmid of zilversmid ook met hart en ziel gewerkt aan de vervaardiging hiervan. Ik hoop u te inspireren en uit te kunnen leggen wat een mooi en bijzonder ambacht er nog steeds dagelijks in Nederland word uitgeoefend. Ik ben daar meer dan trots op.

Marijke Mul

ontwerp 21/04/2020

Ring met eigen diamant

Ons nieuwste handgemaakte sieraad ligt klaar. Wij hebben eigen diamant van de klant verwerkt... Lees meer

Goudsmid 21/04/2020

Familie goud laten omsmelten tot nieuw sieraad.

Familiegoud laten omsmelten tot nieuw sieraad. Die vraag krijg ik heel vaak. Het leukste... Lees meer

Geluksmoment 21/04/2020

Trouwen en trouwringen

Trouwen is een zeer belangrijk moment in een mensen leven. Daardoor is het belangrijk... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!