Mariëlle met haar prachtige blauwe edelsteen

Marijke Mul· familie · 28/01/2023

Mariëlle met haar prachtige blauwe edelsteen

Tintelingen over mijn rug

Mariëlle heeft een prachtige steen in haar hand. Terwijl ze haar verhaal verteld bij mij aan tafel stralen haar ogen bij het kijken naar deze steen. De herinnering aan haar tante maakt dat haar verhaal écht overkomt. Ik voel haar dierbare herinneringen door een fijne tinteling over mijn rug. De aanwezigheid van haar tante, die helaas niet meer fysiek bij haar is, is voelbaar. Wat een bijzondere band hebben deze 2 fijne mensen mogen hebben. Ik ben dankbaar dat ik naar dit verhaal mag luisteren.

Edelstenen op een diamantblok

Samen zijn we in het gesprek gaan zoeken naar de juiste kleurcombinaties voor de stenen die we naast de prachtige rechthoekig blauw gekoesterde steen willen plaatsen. Ik pak er een paar bakjes bij met die edelstenen, die qua helderheid en kleurintensiteit mooi overeenkomen met deze bijzondere steen. De steen is inmiddels voor mij op het diamantblok op tafel neergelegd. Het diamantblok wordt veelal gezien als een schetsblok. Eerlijkheidshalve is het een blok waar diamantairs mee werken om de witte kleur van diamant goed te kunnen onderscheiden van minder witte diamant. Juist deze edelstenen komen zó prachtig uit op dit witte papier. Niet alle stenen zijn in de juiste afmeting in huis. Een paar stenen zijn te klein of hebben de verkeerde vormgeving. Deze stenen zullen besteld moeten worden, waarbij we beginnen met zichtzendingen. Hierdoor kunnen we écht gaan speuren naar de juiste edelsteen voor dit bijzondere verhaal.

Familiebanden

De verwikkeling armband maakt de banden binnen de familie zichtbaar. Doordat de banden wat ruimte hebben naast elkaar en op verschillende plaatsen dichter bij elkaar komen, krijg je de verbinding zonder vasthoudendheid. Dat is voor Mariëlle heel herkenbaar in de energie die ze bij haar tante voelt. Ik voel die ook terwijl ik naar haar luister.

Jouw verhaal vertellen..

Ik luister graag naar jouw verhaal, zullen we er een keertje voor gaan zitten?

ontwerp 21/04/2020

Ring met eigen diamant

Ons nieuwste handgemaakte sieraad ligt klaar. Wij hebben eigen diamant van de klant verwerkt... Lees meer

Goudsmid 21/04/2020

Familie goud laten omsmelten tot nieuw sieraad.

Familiegoud laten omsmelten tot nieuw sieraad. Die vraag krijg ik heel vaak. Het leukste... Lees meer

Geluksmoment 21/04/2020

Trouwen en trouwringen

Trouwen is een zeer belangrijk moment in een mensen leven. Daardoor is het belangrijk... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!