Ring met as zichtbaar in hars

Marijke Mul· Goudsmid · 21/04/2020

Ring met as zichtbaar in hars

Iemand verliezen, veel te jong... Was altijd bij je en is dat nu niet meer... Een mooi (as)sieraad laten maken maakt emoties draagbaar en biedt een blijvende herinnering.

Een assieraad kan iedere vorm hebben zolang je maar een soort bakje creëert waarin het as zichtbaar of juist onzichtbaar verwerkt kan worden. Door deze blog heb ik een paar hele mooie ringen mogen maken, waaronder deze twee ringen met as zichtbaar in hars.

Hars is doorschijnend, waardoor het onderliggende materiaal zichtbaar blijft. Dit kan wat confronterend zijn, maar is ook heel mooi. Doordat je zichtbaar je dierbare bij je mag en kan dragen.

In ditzelfde voorbeeld geeft niet alleen het as, maar ook het ontwerp een bijzondere betekenis aan het sieraad. De gouden ring met diamant is voor de weduwe. Iedere rij diamanten staat voor de verschillende persoonlijkheden van mevrouw en haar overleden man. Dit was de balans tussen beiden en hun gezamenlijke pad. Onder in het hars zie je een laagje van het as. Het transparante hars geeft de ring een heel uniek karakter.

De andere ring word gedragen door hun dochter. Zij heeft een rood- en witgouden draad zigzag over het as heen liggen. Het draad loopt door het hars heen. De beschermende rol van haar vader, die haar toch haar ding liet doen, maar waarschuwde als dat nodig was, komt hier tot verbeelding.

Bij deze ringen zie je het as zichtbaar in het hars.

Dit is ook mogelijk met haar, tanden of zelfs met diamant of andere stukjes steen. Andere mogelijkheden zijn altijd uit te proberen en te onderzoeken. Heeft u misschien zelf een idee?

Bekijk hier Marijke haar gehele collectie assieraden https://marijkemul.nl/collections/herinnering

Collectie 11/02/2020

Verwikkeling sieradencollectie

De Verwikkeling collectie van Marijke Mul is ontworpen op basis van de innige band... Lees meer

Collectie 11/02/2020

Danser ringen collectie

Dansend door de winkel en enorm fan van een diversiteit aan muziek, is hier... Lees meer

Collectie 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Bent u geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Kijk online of plan uw bezoek. Of wilt u een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!

plan uw bezoek

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.