Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Marijke Mul· Collectie · 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum én de lancering van de sieradencollectie van de Haarlemse sieraadontwerpster Marijke Mul. Marijke ontwerpt en maakt op ambachtelijke wijze al 20 jaar sieraden op maat. Dit jaar toont zij voor het eerst sieraden die geïnspireerd zijn op haar persoonlijke emoties en ervaringen; momenten en gevoelens die iedereen uit z’n eigen leven herkent.

Op het idyllische landgoed Duinlust in Overveen kwamen de sieraden van de Danser-, Verwikkelings-, en Zonsopgangcollectie prachtig tot hun recht. Sieraden van de hand van Marijke Mul bevatten een diepere betekenis en zijn hierdoor meer dan alleen mooi. Dat geldt zowel voor de sieraden die zij op maat maakt als haar eerste persoonlijke sieradencollectie. De collectie en de momenten en emoties die haar hiervoor inspireerden werden tijdens de lancering feestelijk onthuld.

Meer dan alleen mooi

Marijke wil mensen met haar sieraden helpen bij het vieren en verwerken van grote en kleine momenten uit hun leven. Onderstaande inspiratiebronnen en achterliggende verhalen van de sieradencollectie krijgen een uniek en persoonlijk vervolg zodra iemand ze gaat dragen.

Zonsopgang

De Zonsopgangcollectie van Marijke Mul is ontworpen naar aanleiding van de positiviteit aan het begin van een nieuwe dag. Wat gaat de nieuwe dag brengen? De lijn bestaat uit ringen, oorstekers en colliers met edelstenen en diamanten die weerspiegelen in het edelmetaal, vergelijkbaar met een opkomende zon. Naast de zonsopgang staat de spiegeling symbool voor onderliggende emoties tijdens vreugdevolle of juist droevige gebeurtenissen. Het klassieke ontwerp met een twist is kenmerkend voor Marijke Mul haar sieraden.

Danser

De Dansercollectie bestaat uit fonkelende sieraden met zuivere edelstenen die afzonderlijk van elkaar lijken te dansen. Muziek en dans doen iets met je, net als deze juwelen. Ongegeneerd opgaan in de maat van de muziek bijvoorbeeld, net als een professionele Danser.

Deze collectie is er in diverse maten, mogelijkheden en soorten edelstenen. Elk soort edelsteen bevat een eigen betekenis en werking. Deze betekenis dekt voor iedere drager een persoonlijke lading. De hangers en oorstekers zijn spaarsieraden; draag ze zonder, met één, twee of drie dansende zettingen in een kleur en steensoort naar keuze.

Verwikkeling

De draden van een sieraad uit de Verwikkelingscollectie volgen een eeuwige loop. Die oneindigheid staat symbool voor de onophoudelijke liefde die je voor iemand kunt voelen. De geelgouden, witgouden of roodgouden draden die over elkaar lopen, staan symbool voor verstrengeling met elkaar. Zo is jouw dierbare altijd ‘dichtbij’. De sierlijke eenvoud is de kracht van deze collectie.

Vakmanschap en zuivere materialen

Dagelijks werkt Marijke met haar team aan goudsmeden in het open atelier in Haarlem aan het verwezenlijken van haar ontwerpen. Alle edelstenen, diamanten en edelmetalen worden zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Deze combinatie van vakmanschap en zuivere materialen maakt dat elk Marijke Mul sieraad meer dan een leven lang mee gaat. Een leven lang aan persoonlijke ervaringen en emoties van vieren en verwerken.

Collectie 24/10/2020

Finale avond HOP | Haarlemse Ondernemers Prijs

Met trots kijkt Marijke terug op de finaleavond van de Haarlemse Ondernemers Prijs. Als... Lees meer

Collectie 31/05/2020

Sieraden op een model

Voor het eindresultaat moeten we nog even geduld hebben, maar we hebben het idee dat... Lees meer

Goudsmid 31/05/2020

Ontwerp rond de wereld

Vorig jaar vertelden wij tegen onze nieuwe stagiaire dat het na januari altijd wat... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!