Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Marijke Mul· geboorte kind · 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je gaat maken. ..

Dit kan betrekking hebben op het soort sieraad, zoals:

- een ring
- een hanger
- een armband
- een beeldje in huis (urn)

Waar wil je dit van gemaakt hebben:

- Goud, in de kleuren geel, wit of rood
- Zilver, met een bewerking mat of glans

Een draagbare herinnering

Bij as sieraden vind ik het van het grootste belang dat het sieraad bij je past. Een dierbare verliezen is een heftige gebeurtenis. Hierna hou je de herinnering over... Je herinnert je vast een speciaal moment, gevoel of karaktereigenschap van diegene, die je doet glimlachen. Dit kun je laten terugkomen in een as sieraad. Zo draag je deze mooie herinnering aan een dierbare, altijd met je mee. 

Bijzondere herdenkingsbroche

Op dit moment ben ik bezig een bijzondere en zeer persoonlijke broche te maken in de vorm van een vlinder. Degene voor wie ik dit mag maken vertelde dat er tijdens de uitvaart een witte vlinder met de kist mee vloog. Sindsdien verschijnt deze vlinder op allerlei momenten. 

De vorm van de vlinder krijgt een open karakter, met de vleugels iets in actieve stand. Zo lijkt het alsof de vlinder net gaat zitten of juist op wil opstijgen. In een vleugel van dit sieraad worden de melktanden van de overledene verwerkt. Een andere mogelijkheid zou zijn om hierin as te verwerken.

Mogelijkheden as sieraad

Een as sieraad kan in alle denkbare vormen worden gemaakt. De enige voorwaarde is dat er een soort bakje in kan worden gemaakt waarin het as wordt verwerkt. Aan de buitenkant hoeft het niet zichtbaar te zijn dat er as in het sieraad zit. Voor iedere bewonderaar draag je gewoon een ontzettend mooie ring, hanger, broche, armband of paar oorbellen. Alleen op momenten dat je dat zelf wil, kun je vertellen over het as en de achterliggende betekenis.

Sieraad vermaken tot as sieraad

Een sieraad vermaken tot as sieraad is ook mogelijk. Hiervoor gaan we een ruimte zoeken in de ring, armband of hanger, waar we op een fraaie wijze plaats hebben om het as te plaatsen. Ook dan kijken we naar de mogelijkheden ter verfraaiing van jouw sieraad. Dat het mooi en functioneel moet zijn staat voorop. Je wilt het immers altijd bij je dragen. Soms maken we gebruik van 'oud' goud om tot een nieuw ontwerp te komen, maar wel van materiaal dat een diepere betekenis draagt.

Neem contact op met Sieraad Laten Maken, het atelier van Marijke in Haarlem, voor alle mogelijkheden.

geboorte kind 06/02/2021

Ben jij ook zo van de oorbellen?

Oorbellen zijn online de meest gekochte sieraden. Het gebeurt bijna niet dat oorbellen... Lees meer

Collectie 30/01/2021

Verbinding door een sieraad

In deze vreemde tijden van Corona zijn we allemaal meer dan ooit op zoek... Lees meer

Collectie 17/01/2021

Verbouwing tijdens lockdown periode

Als de winkel dan toch dicht is, dan ook maar direct van de nood... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!