Bedanken van je nier donor. Hoe doe je dat?

Marijke Mul· Emotie · 01/07/2022

Bedanken van je nier donor. Hoe doe je dat?

Je bent nier patient en er is iemand die jou zijn of haar nier zou kunnen schenken. Waarna er na de nodige testen ook besloten kan worden dat het mogelijk is om de nier te doneren. Zeldzaam voor mensen binnen de familie of bekenden sfeer, maar in Nederland toch heel vaak het geval. Waar een groot deel van de Nederlanders twijfelt over het invullen van zijn/haar donor codicil, zijn er jaarlijks .... familie donoren waarbij mensen werkelijk geholpen worden in hun ziekte! Petje af voor deze mensen. Ze zijn zelf gezond en er mag worden aangenomen dat het lichaam ook met 1 nier zou kunnen leven.

Heel veel emoties gaan over en weer in dit soort situaties. Vragen kunnen en worden besproken met de artsen. En er wordt besloten dat de transplantatie door kan gaan. Wat is er mooier dan je donor uiteindelijk te bedanken. Wij hebben een lijn uitgewerkt met verschillende nier sieraden, waarbij er voor een ieder iets wils is. Kies iets uit en geef een datum van de transplantatie door. Wij zorgen dat het op de plaats van bestemming komt, zodat het dank moment zo kan worden, zoals je dat ziet.

Deze sieraden met nier afbeeldingen zijn ontstaan uit de vraag van de mensen met een nier ziekte zelf. Een mevrouw kwam bij mij het atelier binnen en wilde dolgraag een mooi sieraad ter herinnering aan haar transplantatie. Deze dame kent de donor niet, toch wilde ze voor zichzelf een mooie herinnering voor deze heftige tijd in haar leven.

Mocht er tussen de sieraden niet een sieraad tussen zitten welke past bij de donor? Dan is het heel makkelijk voor onze goudsmeden om een aanpassing hieraan te doen of een kado te vervaardigen welke wel past binnen de stijl in sieraden van de donor.

Naast een mooi sieraad uit te kiezen is het voor ons heel begrijpelijk dat je het sieraad persoonlijk wilt maken. Dit kan door een transplantatiedatum in te laten graveren. Graveren zit bij de prijs in en is GRATIS. Wij kunnen dit binnenshuis voor jou verzorgen, waardoor het dank moment écht op jouw moment zou kunnen... Ook het sturen naar verschillende adressen is voor ons een kleine moeite.

zomer 14/07/2021

Naar de zon? Hoe ga je om met je dierbare sieraden

Bij een avond goed tafelen aan de Middellandse Zee deze zomer wil je uiteraard die... Lees meer

Collectie 05/05/2021

Verwen de moeder in jou

Moederschap;zo vanzelfsprekend is dat niet De dag waarop moeders in het zonnetje gezet worden... Lees meer

Emotie 01/05/2021

Om door een ringetje te halen

Afgelopen week reisden schoonspringsters Inge Jansen en Celine van Duijn af naar Japan... Lees meer

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Bekijk onze webshop of maak een afspraak in onze winkel. Wij helpen je graag! Wil je een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Maak een afspraak

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!