Verbouwing tijdens lockdown periode

Marijke Mul· Collectie · 17/01/2021

Werkbank arriveert in de Gierstraat Haarlem Marijke Mul Sieraad Laten Maken

Als de winkel dan toch dicht is, dan ook maar direct van de nood een deugd maken.

In 2003 vestigde Marijke Mul zich in dit pand in de Gierstraat in Haarlem. Een hele fijne en goed bereikbare locatie in een van de Gouden Straatjes van Haarlem. Een perfecte plek voor zo'n exclusieve winkel. Marijke kocht het pand 17 jaar geleden van een hoedenmaakster. Lekker passen voor de spiegel en kijken welke hoed het mooiste staat. Alle hoeden werden met de hand gemaakt, vaak in opdracht.

Handgemaakt, net als toen 

Er is in de jaren weinig veranderd aan de Gierstraat 67. Er worden nog steeds versieringen voor hoofd en hals gemaakt, echter nu van exclusieve materialen. En de mooiste edelstenen. Ze zouden ook prachtig bij de hoeden staan.

In 2011 is de winkel aangepast en werd het atelier groter gemaakt. Dit heeft veel gedaan voor ons merk. Er ontstond een mooi eigen label 'Marijke Mul'. Emoties die ieder mens op een bepaald punt in zijn of haar leven zal tegenkomen werden uitgeplozen. Momenten die gevierd of herinnerd mogen worden. Ze werden vertaald naar collecties. Iedere collectie kreeg een naam. Zonsopgang, voor ieder nieuw begin. Verwikkeling voor de familiebanden en Horizon waaruit het oneindige blijkt. Alles bij elkaar gaat het om het vieren van het leven. Vier het leven met een sieraad van Marijke Mul. 

De ready to wear collectie verdient een mooie uitstraling. Al een paar jaar hebben we de vurige wens om de collectie nóg meer gezicht en ruimte te geven. En dan ineens, in een vreselijk corona jaar, krijgen we de kans om het atelier te verplaatsen naar een andere mooie locatie in Haarlem en ontstaat er tijd en ruimte om de winkel aan te pakken.

Marijke zegt gekscherend weleens dat een winkel net als een kind is. Als ze klein is, moet je haar aan de hand meenemen. En langzaam wordt ze groter en gaat ze steeds zelfstandiger lopen. Er zal altijd zorg zijn om je kind, zo ook met een winkel, maar het pakken van het moment is het meest belangrijk.

Meld je aan voor de niewsbrief, wij zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en ondertussen schilderen en behangen wij verder en gaan we de zelfontworpen vitrines bestellen. 

Goudsmid 05/03/2020

Edelsmid // Goudsmid

Edelsmid of Goudsmid. Alles begint bij een ontwerp, waarna de vervaardiging van een sieraad... Lees meer

het leven 04/03/2020

Marijke Mul 1 van de 3 finalisten van Haarlemse Ondernemers Prijs 2020

Veerle Focke (La Plume Media), Gerard... Lees meer

Liefde 18/02/2020

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een zeer commercieel feestje. En toch... Toch blijft het leuk iets te... Lees meer

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Bekijk onze webshop of maak een afspraak in onze winkel. Wij helpen je graag! Wil je een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Maak een afspraak

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!