Verbinding door een sieraad

Marijke Mul· Collectie · 30/01/2021

Verbinding door een sieraad

In deze vreemde tijden van Corona zijn we allemaal meer dan ooit op zoek naar verbinding. Even dat moment met je beste vriend of vriendin. Een blik of een knuffel van je vader of moeder, je liefste of je kinderen. Oprechte belangstelling. Verbinding maakt dat we leven. 

Dit raakt iedereen

Op dit moment kent ons leven behoorlijk wat uitdagingen. De pandemie raakt iedereen. Hoor jij dit de laatste tijd ook zo vaak? We kijken meer televisie dan goed voor ons is en op tv wordt veel stilgestaan bij onze zoektocht naar verbinding. Alle vormen van verbinding. Natuurlijk, thuiswonende tieners geven je als ouder een gevoel van verbinding, omdat ze nu zoveel meer thuis zijn. En de kleintjes 24/7 om je heen, of je partner; ssoms heerlijk, maar verbinding maken met jezelf wordt zo wel een hele uitdaging. 

Hoe gaat het met je?

Ga jij goed? Ben je blij? Of heb je juist extra aandacht nodig? En hoe is dat met de mensen om je heen? Hebben ze aandacht nodig? Of redden ze zich wel? 
Zelf heb ik het afgelopen jaar best vaak mensen een extra berichtje gestuurd. Dat doe ik normaal ook veel, maar nu nog meer. Ik ben dol op verbinding. En nee, dat hoeft écht niet fysiek. Mensen zijn soms verrast of verbaasd bij zo'n berichtje, maar de gesprekken die ontstaan zijn 'goud' waard. Haha, een leuke woordspeling voor een goudsmid. 

Een sieraad verbindt

Het verbaast mij dat mensen elkaar geen hart onder de riem steken met een sieraad. Terwijl sieraden juist zo voor verbinding kunnen zorgen. Een paar oorbellen cadeau geven is heel attent en zegt meer dan duizend woorden. Een sieraad is, in tegenstleling tot woorden, blijvend en zorgt jaren later nog voor verbinding. Weet je nog dat we het toen moeilijk hadden en ik deze prachtige oorbellen van je kreeg? Mensen weten altijd nog precies wanneer ze een sieraad hebben gekregen.

Verbindende levensmomenten 

Er zijn bijzondere momenten in een mensenleven waarbij sieraden voor extra verbinding kunnen zorgen. 
- geboorte (moeder/kind)
- verloving (een ring, armband of collier)
- huwelijk (trouwringen)
- vriendschap (zoals je als hartsvriend(dinn)en elkaar vroeger iets gaf)
- verjaardag (vriendinnen die elkaar een paar mooie oorbellen geven)
- overlijden (erfenis met sieraden)

Voldoende reden om elkaar juist nu extra te verwennen! Valentijnsdag komt straks om de hoek. Heb je er al aan gedacht? Of ben je blij dat ik er nu over begin?

Webshop voor het gemak 

Bekijk onze webshop, hij is er om het je makkelijk te maken. De meeste sieraden zijn op voorraad in de winkel en anders hebben onze goudsmeden vast nog wel gaatje om jou te helpen met het vinden van het sieraad dat je in gedachten hebt. Naast de sieraden uit de vaste Marijke Mul collecties is er ook de mogelijkheid om een uniek, persoonlijk sieraad te laten maken. Bij ons langskomen in Haarlem, bellen, videobellen, bij jou thuis, het kan allemaal. 

Wanneer bij jij iemand verrassen door met een sieraad de verbinding aan te gaan?

geboorte kind 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je... Lees meer

ontwerp 26/01/2020

Creativiteit en ontwerp

Nieuw jaar nieuwe ideeën voor ontwerpen van sieraden. Ik welke context mag ik gaan... Lees meer

geboorte kind 19/01/2020

Vier het leven!

We herinneren ons meestal geen dagen of weken van geluk, maar momenten. Die momenten... Lees meer

Wat kunnen we voor je doen?

Ben je geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Bekijk onze webshop of maak een afspraak in onze winkel. Wij helpen je graag! Wil je een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Maak een afspraak

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!