Vier het leven!

Louise Hartveld· geboorte kind · 19/01/2020

Vier het leven!

We herinneren ons meestal geen dagen of weken van geluk, maar momenten. Die momenten zijn groot of klein en gevuld met verschillende soorten emoties. Van vreugde tot verdriet.

De sieraden van de hand van sieraadontwerpster Marijke Mul zijn geïnspireerd op momenten en emoties die de rode draad van het leven vormen. Ze bevatten een diepere betekenis en symboliek en zijn hierdoor meer dan alleen mooi.<br>

In de kinderjaren kijkt iedereen uit naar de eerste glimlach. De eerste trekjes lijken op een glimlach, maar die verschijnt pas met de leeftijd van 4 tot 6 weken. Dan pas zie je bij de baby de eerste échte lach op het gezicht en in combinatie met die glimmende oogjes geeft dat een heel gelukzalig gevoel. De kleine zal echter nog veel meemaken in zijn of haar leven. En alhoewel we iedereen het beste gunnen, geeft het ook levens ervaring.

Iedereen kent daarom zijn of haar eigen verhaal. De inspiratiebron voor Marijke! Na reeds talloze verhalen te hebben gehoord, kijkt Marijke nergens meer van op. De waardering die zij voelt na het horen van de verhalen voor het feit dat mensen zo open hun verhaal komen doen. Die is onbeschrijfelijk. En toch heeft zij hem in haar prachtige collectie weten te weerleggen. Dank voor het delen van je verhaal.. Voor het openstellen om veelal nogmaals door deze pure en tere emotie heen te gaan.

Om een paar thema's te delen, welke de laatste weken weer langs zijn gekomen: overlijden ouders, overlijden vader, moeder 80 jaar, oorlogstrauma, verloving, trouwen, nieraandoening, inbraak, verjaardag, geboorte kind. En hier een sieraad bijpassend bij te vinden is een feest en voor de drager vaak een manier om zich altijd te herinneren aan dat moment. Dat dit dan ook nog helemaal bij de persoonlijkheid past, is een feestje!

VIER HET LEVEN!!!

ontwerp 26/01/2020

Creativiteit en ontwerp

Nieuw jaar nieuwe ideeën voor ontwerpen van sieraden. Ik welke context mag ik gaan... Lees meer

Collectie 14/08/2023

Zonsopgang, de nieuwsgierigheid over dat wat deze dag gaat brengen.

Jouw dag is begonnen, waarschijnlijk heb je iets in de planning staan. Toch is... Lees meer

Collectie 01/05/2023

25 JARIG bestaan Marijke Mul

Op een regenachtige dag in 1998 liep Marijke in Alkmaar de KVK binnen om... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!