Fotografie van sieraden met een verhaal

Marijke Mul· Collectie · 11/02/2020

Fotografie van sieraden met een verhaal

Sieraden fotograferen is een lastige materie. Zelfs iemand die beroepsmatig fotos maakt, vind het moeilijk om een sieraad goed op de gevoelige plaat te krijgen. Technisch moeilijk, omdat het sieraad spiegelt. Bij edelstenen is het ook lastig. De meeste edelstenen zijn doorschijnend of licht doorlatend. Hierdoor zal het scherpte punt soms in de steen liggen. Een steen heeft insluitsels. Dit zijn natuurlijke "vuiltjes" in de steen. De lichtstraal die nodig is bij het vangen van beeld, zal tegen deze insluitsel aan schijnen. Bij fotografie is dit dan ook heel helder te zien. 

Daarnaast is fotografie van sieraden lastig, omdat je graag meer wilt laten zien dan alleen het sieraad. De achterliggende gedachte kan zijn; verteld het sieraad zelf al een verhaal, of moet je er iets bij leggen zodat het voor de kijker duidelijk is.

Als goudsmid werkt het niet om alleen het sieraad op de foto te zetten. Wij maken voornamelijk sieraden met een verhaal. Dit betekend dat wij er de mogelijkheid bij moeten hebben een tekst bij te plaatsen of het sieraad te fotograferen met een voorwerp die kan ondersteunen in de sfeer. ook kan je hierdoor de grootte van het voorwerp laten zien.

Deze ring hebben wij op een bladzijde uit een boek gefotografeerd. Hierbij zal de kijker direct zien dat er een verhaal achter de ring zit. Degene die de ring draagt, die weet welk verhaal eraan vast zit. Mensen die het sieraad zien, zullen vragen welk verhaal er bij het sieraad hoort. Diegene die hem draagt mag zelf bepalen of hij/zij verteld welk verhaal dat is.

Collectie 06/02/2021

Ben jij ook zo van de oorbellen?

Oorbellen zijn online de meest gekochte sieraden. Het gebeurt bijna niet dat oorbellen... Lees meer

Collectie 30/01/2021

Verbinding door een sieraad

In deze vreemde tijden van Corona zijn we allemaal meer dan ooit op zoek... Lees meer

Collectie 17/01/2021

Verbouwing tijdens lockdown periode

Als de winkel dan toch dicht is, dan ook maar direct van de nood... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!