Naar de zon? Hoe ga je om met je dierbare sieraden

Marijke Mul· zomer · 14/07/2021

Naar de zon? Hoe ga je om met je dierbare sieraden

Bij een avond goed tafelen aan de Middellandse Zee deze zomer wil je uiteraard die prachtige ring en dat kostbare collier dragen. Wellicht zijn jullie pas net verloofd. Je laat je verlovingsring toch zeker niet thuis? Neem gerust enkele juwelen mee, maar houd deze tips in gedachten. 

Zon, zee en strand 

Edelstenen hebben vaak een prachtige kleur, en dat wil je graag zo houden. Sommige stenen zijn wat gevoeliger voor zonlicht dan andere. Wist je bijvoorbeeld dat amethist zijn paarse kleur kan verliezen? Niet met 1 dag zon hoor, maar als je weken achter elkaar op een strandstoel gaat liggen, draag je amethist dan niet. Een amethist die een half jaar op de vensterbank in de zon ligt, kan zomaar ineens veel lichter van kleur worden en uiteindelijk zelfs een kleurloze steen worden. 

Parels zijn prachtig, maar kwetsbaar. Warmte heeft effect op de glans en kleur, en het zuur van transpiratie kan het parelmoer aantasten. Pronk er dus vooral 's avonds mee. Zout zeewater & diamant? Geen goede combi. Tenzij je na het zwemmen je handen even wast om het zout van je witgouden ring met diamant weg te spoelen. Kan je tóch shinen daar in die hippe strandtent. 

Ga je de zon in? Smeer je eerst in met zonnenbrandcreme en doe daarna pas je sieraden om. Zodra je thuiskomt, doe je eerst de sieraden af, om daarna pas de aftersun op te doen. Zo ook met parfum. Thuis zal je ongetwijfeld ook je ring afdoen bij het schoonmaken of het gebruik van dagscreme of foundation. Zo eenvoudig is het om je sieraden lang mooi te houden. 

Vakantieland 

Nu zullen we vanwege de maatregelen minder vaak ver reizen en dus minder vaak in arme landen komen. Maar toch. Als je sieraden wilt dragen op vakantie, wees je dan bewust van de plek waar je naartoe gaat. Het is in arme landen echt niet verstandig om dure of exclusieve sieraden te dragen. Controleer van tevoren of er een kluisje op je kamer is. Niet alleen verstandig voor als je de deur uit gaat, maar ook 's nachts wanneer je slaapt. We hadden laatst nog een onfortuinlijke klant die beroofd is van haar verlovingsring terwijl ze lag te slapen, de ring lag gewoon naast haar op het nachtkastje... 

Lieve klanten, relaties, collega's, onbekenden, ondanks code rood en ondanks de vreselijke situatie in Limburg, waar jullie ook naartoe gaan, wij wensen jullie allemaal een heerlijke zomervakantie! 

 

geboorte kind 12/05/2020

Moederschap is niet vanzelfsprekend

Niet voor iedereen... Lees meer

Goudsmid 21/04/2020

Ring met as zichtbaar in hars

Iemand verliezen, veel te jong... Was altijd bij je en is dat nu niet... Lees meer

geboorte kind 26/04/2020

Mensen en hun emotie | Geboorte sieraad

  Tijdens de... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!