Tijd om de grote sprong te wagen

Marijke Mul· Emotie · 22/07/2021

Tijd om de grote sprong te wagen

Stel je eens voor: je hebt ergens jaren keihard voor gewerkt. Je hebt alles aan de kant gezet, je privéleven grotendeels gepauzeerd, vanalles gedaan én vanalles gelaten. Alles om dat ene doel te bereiken. Dat is wat de 27-jarige Inge Jansen heeft gedaan. Toen ze pas twee jaar oud was, was het voor haar ouders al snel duidelijk dat hun dochter wel wat meer uitdaging kon gebruiken. Ze was altijd aan het klimmen, klauteren, springen en buitelen. Vaardigheden die ze goed kon gebruiken in het turnen, een sport die de Limburgse jarenlang beoefende, voordat ze in 2006 de switch maakte naar het schoonspringen.

Springen op Olympisch niveau

Nu, 15 jaar later, is het eindelijk echt zo ver. Vandaag staat ze op het punt af te reizen naar Japan. Deze keer niet voor een kwalificatie (zoals een paar maanden geleden zoals je kunt lezen in deze blog) maar nu voor het echte werk: de Olympische Spelen in Tokyo van 2021. Inge zal ons land daar vertegenwoordigen op de 3 meter plank voor het onderdeel schoonspringen. Een spannende tijd voor Inge en we duimen allemaal dat ze terugkomt met een gouden, zilveren of bronzen plak, maar wat er ook gebeurt, ze staat er! Een prestatie waar menig topsporter alleen maar van kan dromen.

Een sieraad ter herinnering

Niet zo gek dat veel olympische sporters deze herinnering laten vastleggen in een bijzonder sieraad. Zoals we in het vorige blog al vertelden, heeft Marijke samen met Inge een prachtig gouden ketting ontworpen waar niet alleen de olympische ringen in verwerkt zijn, maar ook Inge en haar schoonspringkunsten zelf. Tot nu toe ligt de ketting geduldig te wachten om gedragen te worden.

Fitter dan ooit

Want wachten was het! Zeker toen de Spelen door toedoen van de coronacrisis een heel jaar werd uitgesteld. Inge geeft echter zelf aan dat ze dit jaar goed heeft weten te gebruiken met extra trainingen en ze nu voor haar gevoel fitter en beter is dan ooit. Toch zegt ze in dezelfde adem dat het alsnog erg spannend is want je hebt natuurlijk nooit garantie. “Het blijft een momentopname en in dat moment kan alles mis of alles perfect gaan. Je doet je best maar zeker weten doe je het niet.”

Winnen én genieten

Onderdeel van de goede voorbereidingen was ook het voorkomen van een eventuele Covidbesmetting. Afgelopen maand trouwde haar broer en was zij getuige. Een mooie dag maar toch gek om niemand te mogen omhelzen, knuffelen of kussen. Maar ze weet waar ze het voor doet. Het goud lonkt. Ver weg maar dichterbij dan ooit. Spannend en zenuwslopend. Gelukkig is ze ook getraind om met die spanning om te gaan. Ze is dan ook nuchter wanneer ze zegt: “Tuurlijk is het doel om te winnen, maar niet minder om ook te genieten van de ervaring,”

Update 1 augustus 2021 

Wij hebben met trots en vertrouwen en een héél klein beetje zenuwen Inge’s Olympische avontuur gevolgd en gezien hoe ze op 1 augustus een ijzersterke olympische finale gesprongen heeft op de 3-meterplank. We hebben kunnen volgen hoe Inge groeide in het toernooi en de sprong naar de finale maakte, waar ze na vijf fraaie sprongen als vijfde eindigde.

Inge, gefeliciteerd met deze enorme prestatie! We zijn er zo blij mee dat we jouw olympisch sieraad hebben mogen ontwerpen, je kan het nu met trots gaan dragen.

Bekijk onze collectie Olympische sieraden 

fotografie Inge: Yara Verstappen portretfotografie

geboorte kind 19/01/2020

Vier het leven!

We herinneren ons meestal geen dagen of weken van geluk, maar momenten. Die momenten... Lees meer

Collectie 14/08/2023

Zonsopgang, de nieuwsgierigheid over dat wat deze dag gaat brengen.

Jouw dag is begonnen, waarschijnlijk heb je iets in de planning staan. Toch is... Lees meer

Collectie 01/05/2023

25 JARIG bestaan Marijke Mul

Op een regenachtige dag in 1998 liep Marijke in Alkmaar de KVK binnen om... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!