Tijd om de grote sprong te wagen

Marijke Mul· Emotie · 22/07/2021

Tijd om de grote sprong te wagen

Stel je eens voor: je hebt ergens jaren keihard voor gewerkt. Je hebt alles aan de kant gezet, je privéleven grotendeels gepauzeerd, vanalles gedaan én vanalles gelaten. Alles om dat ene doel te bereiken. Dat is wat de 27-jarige Inge Jansen heeft gedaan. Toen ze pas twee jaar oud was, was het voor haar ouders al snel duidelijk dat hun dochter wel wat meer uitdaging kon gebruiken. Ze was altijd aan het klimmen, klauteren, springen en buitelen. Vaardigheden die ze goed kon gebruiken in het turnen, een sport die de Limburgse jarenlang beoefende, voordat ze in 2006 de switch maakte naar het schoonspringen.

Springen op Olympisch niveau

Nu, 15 jaar later, is het eindelijk echt zo ver. Vandaag staat ze op het punt af te reizen naar Japan. Deze keer niet voor een kwalificatie (zoals een paar maanden geleden zoals je kunt lezen in deze blog) maar nu voor het echte werk: de Olympische Spelen in Tokyo van 2021. Inge zal ons land daar vertegenwoordigen op de 3 meter plank voor het onderdeel schoonspringen. Een spannende tijd voor Inge en we duimen allemaal dat ze terugkomt met een gouden, zilveren of bronzen plak, maar wat er ook gebeurt, ze staat er! Een prestatie waar menig topsporter alleen maar van kan dromen.

Een sieraad ter herinnering

Niet zo gek dat veel olympische sporters deze herinnering laten vastleggen in een bijzonder sieraad. Zoals we in het vorige blog al vertelden, heeft Marijke samen met Inge een prachtig gouden ketting ontworpen waar niet alleen de olympische ringen in verwerkt zijn, maar ook Inge en haar schoonspringkunsten zelf. Tot nu toe ligt de ketting geduldig te wachten om gedragen te worden.

Fitter dan ooit

Want wachten was het! Zeker toen de Spelen door toedoen van de coronacrisis een heel jaar werd uitgesteld. Inge geeft echter zelf aan dat ze dit jaar goed heeft weten te gebruiken met extra trainingen en ze nu voor haar gevoel fitter en beter is dan ooit. Toch zegt ze in dezelfde adem dat het alsnog erg spannend is want je hebt natuurlijk nooit garantie. “Het blijft een momentopname en in dat moment kan alles mis of alles perfect gaan. Je doet je best maar zeker weten doe je het niet.”

Winnen én genieten

Onderdeel van de goede voorbereidingen was ook het voorkomen van een eventuele Covidbesmetting. Afgelopen maand trouwde haar broer en was zij getuige. Een mooie dag maar toch gek om niemand te mogen omhelzen, knuffelen of kussen. Maar ze weet waar ze het voor doet. Het goud lonkt. Ver weg maar dichterbij dan ooit. Spannend en zenuwslopend. Gelukkig is ze ook getraind om met die spanning om te gaan. Ze is dan ook nuchter wanneer ze zegt: “Tuurlijk is het doel om te winnen, maar niet minder om ook te genieten van de ervaring,”

Volg onze updates

Met trots en vertrouwen en een héél klein beetje zenuwen zullen Marijke en haar team de komende weken de ontwikkelingen rondom Inge’s Olympische avontuur volgen. We wensen haar heel erg veel plezier en succes. Houd onze site en socials in de gaten. En wanneer Inge terug is uit Tokyo zullen we opnieuw met haar spreken en terugblikken op toch wel hét event van haar leven!

fotografie Inge: Yara Verstappen portretfotografie

Collectie 11/02/2020

Lancering sieradencollectie met diepere betekenis

Het ontstaan van een sieradencollectie met diepere betekenis vond plaats tijdens het feestelijke jubileum... Lees meer

het leven 04/02/2020

Mijn interpretatie van emoties

Wij kennen waarschijnlijk allemaal het doorvertel spelletje wel. Eén iemand begint met een... Lees meer

geboorte kind 26/01/2020

Assieraden met persoonlijk ontwerp geeft een mooie herinnering

Om as sieraden te vervaardigen, heb je eerst een idee nodig van wat je... Lees meer

Hoe kunnen we u verder helpen?

Bent u geïnteresseerd in een van de collecties van Marijke Mul? Kijk online of plan uw bezoek. Of wilt u een persoonlijk sieraad laten maken? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!

plan uw bezoek

Zoeken

Zoek hier voor alle sieraden en verhalen on onze webshop. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.