Onze meest populaire collectie: de Verwikkeling

Marijke Mul· Collectie · 17/08/2021

Onze meest populaire collectie: de Verwikkeling

Regelmatig krijgen wij de vraag welke sieradenlijn het meest verkocht wordt en wat nou eigenlijk ons topmodel is. Daar moeten we vaak even over nadenken, iedere collectie heeft wel een populair model. Maar de wikkelringen uit onze collectie de Verwikkeling zijn om uiteenlopende redenen toch wel heel erg geliefd bij veel mensen. Deze handgemaakte wikkelringen zijn gemaakt van één gouden draad die een oneindige band om je vinger vormt, en dus oneindig verwikkeld is. Net zoals jouw leven met het leven van jouw dierbare(n).

De hand van de meester

En de kracht van eenvoud: een wikkelring met zo’n strak ontwerp, dat zie je niet vaak. Bij veel wikkelringen loopt de draad willekeurig, waardoor de ring rommelig en niet strak oogt. Het is een goed bewaard geheim van de meestergoudsmeden uit ons Haarlemse atelier hoe de handgemaakte wikkelringen zó strak en symmetrisch van de werkbank komen. We zijn bijzonder trots op deze collectie! 

Een ring met symbolische waarde

Wij maken alle wikkelringen op maat. Bijna zonder uitzondering heeft de uitgekozen ring voor onze klant een symbolische waarde. Denk aan 5 gouden banen, wat staat voor jullie gezin van 5. Of 3 diamanten, symbool voor jouw liefde voor je man en 2 kinderen. Of mooi glad gouddraad, als alternatief voor een klassieke trouwring. En de keuze voor een bicolor variant, om te vieren dat jullie samen zo'n kleurrijk leven hebben.

Er is zoveel mogelijk

Onze wikkelringen zijn er in verschillende afmetingen, vormen en uitvoeringen. De eerste keuze die je maakt is die voor geelgoud, witgoud, roodgoud. Of bicolor, waarbij het lijkt of de twee goudkleuren één draad vormen maar feitelijk onzichtbaar in elkaar overgaan. Je kunt kiezen voor 3, 4, 6 of 8 banen, afhankelijk van je budget of de gewenste uitstraling. Kies voor vierkant draad, of voor octogoon draad; hierbij is er een hele subtiele 8-hoekige ronding in het gouddraad te zien. Het draad (de banden) variëren van 1.2 tot 2 mm dikte, waardoor de ene ring verfijnder en de andere ring stoerder oogt. Het toevoegen van een diamant geeft een klassieke uitstraling aan een mooie strakke ring. De diamant zit dan tussen de banden geklemd. Hij lijkt op 2 punten vast te zitten, maar onzichtbaar zijn dit er 4. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken om deze steen te verliezen. Kies je voor een ring met meerdere diamanten, dan worden ze verspreidt over de ring geplaatst, wat een heel speels effect heeft.  

And the winner is..

Ons topmodel is onderstaande prachtige 6-baans wikkelring, waarbij het geel- en witgoud een oneindige lus vormen, met één prachtig helder witte 0.15 karaat tw vvs diamant tussen de banden geklemd. Symbool voor de eeuwige verwikkeling die je alleen met hem wilt aangaan. Maar we moeten er wel bij zeggen dat deze ring op de voet gevolgd wordt door de gladde 4 en 6 baans ringen en de ring versierd met meerdere helder witte of natural yellow diamanten de winnaar op de hielen zit. En vergeet niet dat het maar om één ding gaat: wat jij mooi vindt en wat past bij jullie verhaal.  

Bekijk de wikkelringen in vele verschillende uitvoeringen, in de webshop of in een van onze vestigingen! 

 

14 karaat bicolor wit- en geelgouden wikkelring met één diamant geklemd tussen de banden uit collectie Verwikkeling van Marijke Mul

Goudsmid 05/03/2020

Edelsmid // Goudsmid

Edelsmid of Goudsmid. Alles begint bij een ontwerp, waarna de vervaardiging van een sieraad... Lees meer

het leven 04/03/2020

Marijke Mul 1 van de 3 finalisten van Haarlemse Ondernemers Prijs 2020

Veerle Focke (La Plume Media), Gerard... Lees meer

Liefde 18/02/2020

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een zeer commercieel feestje. En toch... Toch blijft het leuk iets te... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!