Liefde | Youtube afl 7

Marijke Mul· Collectie · 24/05/2020

Liefde | Youtube afl 7

Liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp. De betekenissen die eraan gegeven worden zijn sterk cultureel en maatschappelijk geïnspireerd.

Liefde – Bron: Wikipedia

Liefde, houden van

 1. De liefde van je leven
 2. Moederliefde
 3. Broederliefde
 4. Houden van je kinderen
 5. Houden van het leven
 6. Verboden liefde
 7. Onbeantwoorde liefde
 8. Liefde ontvangen
 9. Liefdesliedjes

Heb je de liefde van je leven ontmoet? Of zoek je hem of haar nog? Via internet of je sportclub. Aan de andere kant van de wereld of in je eigen dorp. Op dit moment zullen dingen weer anders gaan. Toen internet kwam was het eerst nog een beetje taboe, maar inmiddels zie je dat veel mensen elkaar leren kennen via het werk of via internet. Elkaar tegenkomen in het café, dat wordt steeds moeilijker met de nieuwe regels.

Soms wordt liefde afgekeurd door religie, familie of omgeving. Denk aan homo’s die hand in hand lopen en aangevallen worden. Ik moet denken aan Saïd Zankoua die 30 jaar werd. Hij toonde zijn liefde in het openbaar en daarop werd afgekeurd. Mishandeld met daarop als gevolg epilepsie kreeg. Dit werd hem afgelopen week fataal. Ik wil zijn vrienden en familie veel sterkte toewensen in deze verdrietige tijd.

Of dat je verplicht bent met iemand te trouwen die hetzelfde geloof heeft. Families die dochters uithuwelijken. Prachtige series staan hierover op Netflix. Dit geeft een kijkje in iemands gedachte en gevoel. Oordeel niet te snel, voor de mensen die erin zitten is het heel waardevol.

Liefde wordt op de proef gesteld als geliefden niet bij elkaar kunnen zijn. Wat ook gebeurt tijdens de coronacrisis. Of bejaarde echtparen waarvan één van de twee in een verpleeghuis opgenomen wordt en de partner niet. Echtparen die vaak al tientallen jaren samen zijn.

Ik heb momenteel veel moeite met de verhalen waarin mensen oud zijn, in een verpleeg tehuis zitten, mensen hun dierbaren niet zien. En dan alleen overlijden.

 

De vijf manieren om je liefde te tonen:

 • Woorden van bevestiging
 • Daden van dienstbaarheid
 • Tijd en aandacht
 • Lichamelijke aanraking
 • Cadeaus geven

Bron: Powervrouwen en Happinez

Op het moment dat je iemand écht leuk vind, zijn het de kleine dingen die ertoe doen. Een briefje sturen is nu juist een extra blijk van waardering. Een klein hangertje geven of iets extra’s doen tijdens een verjaardag. Zou het niet leuk zijn om een item in mijn LiveStream in te bouwen?? Waarin iemand iets liefs of leuks wil zeggen tegen iemand anders. Ik werk daar graag aan mee. Dus wil je iemand iets vertellen? Durf je niet, of verwacht iemand het niet? Of wil je juist laten weten dat het zo fijn was om samen in 1 huis te werken nu we zo veel aan het thuis werken zijn? Laat het me weten stuur een mooi filmpje naar me toe. Ik zal hem volgende uitzending zeker meenemen.

Collectie 02/06/2020

As-ring: een persoonlijke tastbare herinnering

‘Het voelt als een stukje aanwezigheid van mijn vader’ Eigenlijk draagt Lianne Tijmes geen... Lees meer

geboorte kind 12/05/2020

Moederschap is niet vanzelfsprekend

Niet voor iedereen... Lees meer

Goudsmid 21/04/2020

Ring met as zichtbaar in hars

Iemand verliezen, veel te jong... Was altijd bij je en is dat nu niet... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!