Persoonlijke ring en armband voor Kitty

Louise Hartveld· · 21/10/2019

Persoonlijke ring en armband voor Kitty

Kitty wilde zo'n tien jaar geleden graag een ring die echt bij haar past en iets aparts heeft. Ze informeerde bij diverse goudsmeden en juweliers die allemaal vroegen waar ze precies naar op zoek was. Dat vond ze alleen lastig om te bepalen. Bij Marijke kreeg ze echter een meer persoonlijke vraag.

"Bij ons eerste gesprek voelde ik meteen een klik met Marijke. In tegenstelling tot andere juweliers en goudsmeden vroeg ze me niet naar wat voor een ring ik wilde, maar naar wie ik ben. Zo voerden we een openhartig gesprek en gaandeweg begon Marijke met ontwerpschetsen. Ze maakte uiteindelijk een sieraad waarvan ik meteen dacht: 'Dit ben ik'. Sindsdien draag ik de ring dagelijks."

Dierbare sieraden in een niet passend jasje

"Een aantal jaar later overleden mijn ouders kort na elkaar. Ze lieten mij hun trouwringen na, plus een aantal sieraden van mijn moeder. Ik wist gelijk dat ik de sieraden niet zou dragen. Ze pasten niet bij mij. Wel waren ze me heel dierbaar en daarom wist ik vrijwel direct dat ik ermee naar Marijke wilde."

Moeders barnsteen

"Op een foto van toen ik net één dag oud was, staat mijn moeder met de barnsteen ketting die zij vrijwel dagelijks droeg. Een sieraad dat ik koester. Maar net als haar andere sieraden paste het collier niet bij mij. Ik vond het lastig om na haar overlijden te bedenken wat ik er mee wilde. Eenmaal met Marijke om tafel vertelde ik over mijn moeder. Marijke opperde daarna een armband met de barnsteen te maken en dat vond ik gelijk een goed idee. Daarnaast stelde ze voor om de trouwringen van mijn ouders ook in de armband te verwerken en zoveel mogelijk intact te houden. Ze wilde er iets speciaals mee. Zo wist ze een ontwerp te maken waarin ik mijzelf, maar ook mijn moeder herken. Ik ben blij dat je nu nog de inscripties van de trouwringen kunt lezen die aan de zijkant van de armband zijn verwerkt.

Het feit dat iemand dusdanig meedenkt is heel waardevol. Ik draag de armband niet dagelijks naar mijn werk, maar bijvoorbeeld wel op verjaardagen."

Mooie complimenten

"Wanneer ik de armband met barnsteen draag krijg ik vaak complimenten. Zo ook toen ik een keer op een verjaardag was en een kennis vertelde over een expositie waar juwelier Schaap & Citroen (niet de minste in mijn regio) met een aantal kopstukken exposeerde. De kennis vertelde dat ze de sieraden prachtig vond, maar niets was zo mooi als mijn armband. Dat vond ik een prachtig compliment.

Marijke weet gewoon als geen ander de puntjes op de 'i' te zetten met kleine details, waardoor een sieraad heel persoonlijk wordt. Daarnaast weet ze ook precies wat ik mooi vind. Ik kan dan ook niets anders dan enthousiast zijn."

familie 28/01/2023

Mariëlle met haar prachtige blauwe edelsteen

Tintelingen over mijn rug Mariëlle heeft een prachtige steen in haar hand. Terwijl ze... Lees meer

Vier Het Leven 04/11/2022

Sieraden voor de modebewuste vrouw

Sieraden zijn heel persoonlijk. Dat maakt het direct ook lastig om cadeau te geven.... Lees meer

Collectie 19/09/2022

Handgemaakt van uitzonderlijke kwaliteit

Alle sieraden van de "Marijke Mul" collectie worden met de hand in eigen atelier... Lees meer

Zoeken

Kun je niet vinden wat je zoekt? Chat, mail of bel ons!